Bezele cu nuca de cocos

de _Alina_ in Dulciuri, 20 Feb 2014 | 6833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri de la oua mari (112 g)
  • 160 g zahar tos
  • 7 picaturi de otet
  • un praf de sare
  • 15 g nuca de cocos fin maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuca de cocos:

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.

2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.

3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. Eu am vrut sa le fac in forma de inima, insa fii-miu si-a dorit cauciucuri :))) asa ca am facut si "cauciucuri".

 5.  Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade celsius.  Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet. 

 Daca le faceti sub forma de cosulete, pardon de cauciucuri :)) le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap. Ai mei copii le-au vrut cu dulceata de prune (de parca n-ar fi destul de dulci si simple:), iar eu nu m-am opus. :)

TIPS-URI

1

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Vasul folosit ( de sticla sau inox) trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.

3

In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.

4

Ca sa ajunga la consistna dorita, dati nuca de cocos prin rasnita de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

20.02.2014, 16:39

Micutza Luana 1

20.02.2014, 18:23

alilianaa 1

20.02.2014, 20:48

trebuie a fie bune..sincer, eu nu ma impac cu nuca de cocos, dar rau nu are ce sa fie,,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]