Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 30 Mar 2016 | 4925 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Edith si mi-a placut tare mult ideea de biscuiti cu gem. Am pregatit-o si eu cu gem de prune(la ea era cu gem de zmeura, dar cu siguranta puteti adauga ce gem aveti). Pot sa va spun ca se fac foarte usor si ies niste niste biscuiti tare fragezi. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru cca. 30 bucati:
  • 230 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de prune
  • 140 g zahar
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post):

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea.

In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.

Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini, elastic si foarte usor de lucrat. Mie mi-a placut tare mult consistenta acestui aluat, parca ar fi fost plastilina aceea moale pe care o modelam cand eram mica:)).

Atentie! Nu adaugati toata faina odata pentru ca e posibil sa nu va trebuiasca toata(la mine a intrat toata cantitatea specificata), aici depinde de consistenta gemului. 

Daca totusi vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina. 

Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, asa era precizat in reteta respectiva insa eu le-am lasat 12-14 minute(depinde si de cuptorul pe care il aveti, eu am cuptor pe gaz). Nu ii lasati prea mult pentru ca se vor usca. Veti observa ca dupa acest timp biscuitii sunt destul de moi si nu sunt crescuti foarte mult(dupa cum se vede si in poze), insa ii scoateti asa din cuptor si ii lasati la racit, apoi ii pastrati in cutii inchise. 

La mine s-au pastrat 4-5 zile fragezi. Gustul e exceptional! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

deyutzky 1

30.03.2016, 23:41

Rux cu mare drag!

Rahela Velicu 1

01.04.2016, 15:49

si eu ii fac si ne plac foarte mult

Bya Ralu 1

04.04.2016, 16:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo cu biscuiti si capsuni