Biscuiti cu cafea

de _Alina_ in Dulciuri, 13 Feb 2015 | 6022 vizualizari

 

Biscuitii sunt preferatii nostri cand vine vorba de rontaieli si in plus se fac rapid, usor si din putine ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml cafea preparata (rece)
  • 1 masura cafea macinata (5 g)
  • 330 g faina
  • 20 g ulei de palmier
  • 1/2 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1/2 lgt zeama de portocala/lamaie
  • 50 g zahar
  • 1/8 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cafea:

1. Pune intr-un bol 250 g faina.

2. Pune zaharul in cafeaua preparata si amesteca pana cand se dizolva.

3. Toarna cafeaua peste faina din bol, adauga uleiul de palmier, sarea, cafeaua macinata si bicarbonatul stins si amesteca bine cu o lingura.

4. Framanta aluatul si inglobeaza treptat faina ramasa pana vei obtine un aluat ferm. Acopera-l si lasa-l sa se odihneasca 15-20 minute.

5. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

6. Imparte aluatul in doua ca sa lucrezi mai usor, intinde-l si decupeaza-l cu o forma pentru biscuiti, sau il poti rula intr-un cilindru si il tai in felii cu un foarfece de bucatarie.

7. Pune biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15 min.

 

TIPS-URI

1

Daca ii vreti mai dulci puteti mari cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi