Acesti biscuiti umpluti cu nutella, sunt fantastici de buni. Usor crocanti la exterior, si cu un interior plin cu ciocolata. Pentru minunata reteta m-am inspirat de la Laura Adamache. Eu o sa fac acesti biscuiti si de sarbatori.
Prima data trebuie sa formam bilute din nutella. Formam cu ajutorul unei lingurite, gramajoare din nutella si le punem pe hartie de copt. Le punem la congelator pentru 15 minute. Le scoatem si cu mana usor unsa cu ulei incepem sa le dam o forma rotunda. Le asezam din nou pe hartia de copt si le lasam la congelator pentru 40-50 de minute. Intre timp ne ocupam de aluat. Intr-un bol punem untul moale, zaharul si scortisoara. Mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt. Intr-un vas amestecam faina, cacaoa, praful de sare, praful de copt si bicarbonatul. Le cernem o singura data. Adaugam treptat amestecul de faina obtinut in crema de unt. Mixam pana se omogenizeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru pe care am presarata-o cu putina faina,si il framantam putin. Lasam aluatul 40 de minute la frigider. Dupa ce au trecut cele 30-40 de minute, scoatem aluatul si formam bile rotunde. Aplatizam fiecare bila de aluat, iar in centrul ei adaugam biluta de nutella. Invelim complet biluta de nutella in aluat, iar apoi rulam fiecare bila in palma astfel incat sa obtinem o forma perfect rotunda. Asezam biscuitii pe un platou si ii mai bagam la congelator doar pentru 10 minute. Punem biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 160 grade C pentru 20 de minute. In momentul in care suprafata biscuitilor crapa, ii scoatem din cuptor. Sunt deliciosi!