Îmi plac mult genul acesta de aperitive și le prepar aproape la fiecare sfârșit de săptămână, bineînteles, de fiecare dată altfel.
De data aceasta am preparat niște biscuiți aperitiv cu șuncă presată și cașcaval afumat, la aparatul de gofre, numai buni de ronțăit în fața laptopului sau a televizorului.
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare, la fel și șunca presată, sau pe aceasta o feliem căt de șubțire putem și o tăiem în cubulețe mici.
Eu am cumpărat-o direct feliată, așa că am tăiat-o în cubulețe mici.
Adăugăm aceste ingrediente peste compoziția de ouă, le amestecăm bine și încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Eu m-am oprit la 250 g, când am obținut o consistența a aluatului destul de groasă.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi preparăm gofre-urile, punând câte două linguri de aluat, la mijlocul formei inferioare a aparatului, când acesta s-a încins bine.
Presăm capacul peste aluat, până când acesta se întinde pe toată forma și lăsăm aluatul să se rumenească bine, până se desprinde de pe forme.
Transferăm gofre-urile coapte pe platouri separate, până se răcesc, nu le punem unele peste altele, ca să nu se inmoaie, apoi le decupăm în forma de biscuiți, inimioare în cazul meu.
Eu le-am spus biscuiți, că mi se pare mai popular, dar se poate pastra denumirea de gofre, gaufre, waffe, etc. :)
Timpul de preparare al acestor biscuiți aperitiv cu șuncă presată și cașcaval afumat, nu se mai încadrează în acel interval de aprindere/stingere a ledului aferent aparatului, pentru că îi vom rumeni bine, să rămână crocanți.
Ridicăm capacul și ne uităm la ei, pe parcursul preparării.
Să vă fie de folos!