Biscuiti curcubeu

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Aug 2014 | 5429 vizualizari

 

pentru dimineata la cafea, va las niste biscuiti aromati si foarte fragezi....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. unt sau margarina
  • 1 lingura de untura
  • 150 gr. zahar tos
  • cca 450 - 500 gr. faina alba
  • 100 gr.nuca de cocos
  • 1/2 praf de copt cu sofran
  • 2 oua
  • coaja de portocala confiata
  • pentru decor: zahar tos si zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti curcubeu:

Untul sau margarina (la temperatura camerei ) se mixeaza cu ouale, untura, zaharul, coaja de portocala confiata,nuca de cocos si praful de copt.

Adaugam faina si framantam un aluat gras pe care-l lasam cel putin 2 ore la rece. (Eu am pregatit de seara aluatul, l-am lasat la rece si a doua zi am copt biscuitii).

Amestecam intr-un bol cca 100 gr.zahar tos in care punem cristale de zahar colorat.

Rupem bucatele din aluatul scos de la frigider, il modelam intre palme dupa forma dorita, apoi trecem biscuitii prin zaharul colorat.

Asezam biscuitii pe hartie de copt in tava cuptorului, dupa ce umplem tava o dam la copt la temperatura moderata 175 grade pana se rumenesc usor biscuitii (cca 20-25 minute).

Ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit si servim.

Sunt foarte aromati si pufosi...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Puisori dulci