Biscuiti de ''sticla"

de retetele_tinei in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 2851 vizualizari

 

Acesti minunati biscuiti de "sticla" sunt ideali pt bradul de Craciun, pentru ca se pot prinde cu usurinta in el. Personal, imi place design-ul lor care dupa mine este foarte imbietor... sper totusi ca ii veti pregatii si voi! 

 

INGREDIENTE

  • 350g faina (jumatate faina manitoba si jumatate faina 00)
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 ou mare
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 praf de copt
  • putin sare
  • bomboane tari
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de ''sticla":

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt.

Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen.

Aluatul rezultat, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 20 de minute.

Cat aluatul se "odihneste" in frigider, se iau bomboanele si se sparg cu ciocanul de carne. Bomboanele pot fi de orice culoare.

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se ia, se intinde pe o suprafata data cu faina si se taie cu o forma de steluta, mai mare.

Apoi, stelutele se vor taia cu alte forme mai mici.

Stelutele rezultate se pun intr-o tava, iar in mijloc se pun bomboane sparte.

Daca doriti ca sa prindeti in brad, aceste stelute, cu ajutorul unei scobitori puteti face o mica gaura intr-o parte.

Apoi, tava se da la cuptor, pana biscuiti prind o culoare caramel. Biscuitii se vor lasa la racit in tava, pentru ca reci se vor desprinde fara sa se rupa.

 Cand sunt reci, se pune cate un snur subtire sau chiar ata, in fiecare gaura facuta inainte, iar apoi se pot prinde in brad.

Dupa mine, sunt mult mai buni, a doua zi, cand incep sa se inmoaie.

Sarbatori fericite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de ''sticla"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

26.12.2015, 20:51

Rocsi 1

27.12.2015, 18:16

Ce frumosi sunt!

Panacris 1

06.12.2016, 18:50

Buna idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni