Biscuiti fragezi cu lamaie

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Noi 2011 | 6626 vizualizari

 

Va invit sa serviti un biscuit:)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt,
  • 300 gr faina,
  • 2 oua,
  • 1 varf de lingurita praf de copt,
  • 100 gr zahar,
  • 2 linguri iaurt de baut,
  • coaja de lamaie,
  • glazura de lamaie,
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu lamaie:

Am taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos.

Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am framantat bine un aluat omogen si tare.

L-am pus la frigider 30 de minute (cu aproximatie).

Am pus intr-o tava hartie de copt. Am aprins focul la cuptor sa fie caldut cand punem biscuitii.

Aluatul rece l-am impartit in 4 bile din care am intins foi de grosime potrivita pe masa.

Am taiat cu formele pisica si peste (abia astept sa-mi iau forme pt sarbatori). Daca n-aveti forme taiati biscuiti rotunzi cu un pahar.

Am asezat biscuitii in tava cu putin loc intre ei.

I-am pus la cuptor la foc mediu 10 minute.

Cand s-au racit putin i-am decorat cu muulta glazura de lamaie. Am incercat sa le dau un aspect cat mai dragut dar nu prea am avut succes ca nu am gasit creioane pt decor la magazin. Cand gasesc imi iau un stoc sa am de sarbatori toate culorile:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta - de post