Biscuiti fragezi sau Ciucalai

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Oct 2012 | 10887 vizualizari

 

Autoarea acestei retete minunate este Rocsi_1612! Multumesc draga mea!:-*>:D< Acesti biscuiti se topesc in gura, asa de buni sunt!

 

INGREDIENTE

  • 400 g untura
  • 5 linguri iaurt
  • 2 si 1/2 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • faina cat cuprinde (mie mi-au intrat aproximativ 500 g)
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi sau Ciucalai:

In vasul in care vom framanta, punem untura, iaurtul, zaharul si amestecam energic cu o lingura de lemn.

Adaugam apoi coaja rasa de lamaie, si zaharul vanilat Bourbon.

La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Trebuie sa ne rezulte un aluat usor de modelat, nelipicios, cam ca o plastelina.

Rupem bucatele de aluat, le rotunjim intre palme, apoi le aplatizam usor cu mana.

Biscuiti astfel obtinuti se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam apoi tava la cuptorul incins, si ii lasam pana devin aurii pe talpa.

Lasam biscuitii sa se racoreaca putin, apoi ii tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Biscuitii se pot servii alaturi de o ceasca de cafea, sau ceai, dar si langa un pahar de lapte cald!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Eu am facut o jumatate de portie, dar au iesit destui de multi, aproape 2 tavi de aragaz.

2

Un biscuite are dimensiunea de aprox. 3,5-4 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi sau Ciucalai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

scortisoara 1

24.10.2012, 12:07

Ce buni trebuie sa fie Elena... vreau si eu!

Angelina_Elena 1

24.10.2012, 12:41

inca mai am cativa...asa ca te servesc cu drag!

Alexandra Elena 1

10.11.2012, 15:11

ce buni sunt, de am zis ca.i fac si nu am mai apucat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]