Blat de tort clasic

de MotanLaOale in Scoala de gatit Bucataras, 18 Ian 2020 | 8411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • CANA DE 250ml
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort clasic:

Ouale se separa in albusuri si galbenusuri.

Se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din forma si se lasa la racit.

Se taie in trei doar a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata - Desertul perfect pentru orice ocazie