Bocceluţe delicioase

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 13078 vizualizari

 

Un aperitiv,mic dejun,garnitura sau de ce nu…desert.O reteta versatila care m-a încântat din momentul în care am vazut-o la Andreea Chinesfood.O reteta la care poti sa te joci cu ingredientele,umplutura putând sa fie dulce sau sarata,cu leguma,sau cu carne,pe placul fiecaruia(doar sa nu fie prea umeda). Ca sa nu mai spun cât de bine poate sa arate în farfurie.
Va doresc o Duminica frumoasa ca sufletele voastre vesele.

 

INGREDIENTE

  Pentru aluatul de bocceluţe:
  • 500 gr faina
  • 250 gr crema Mascarpone
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura otet
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  Pentru umplutura:
  • 4 morcovi
  • 2 tije(tulpini) apio(telina verde)
  • 250 gr kaiser din pulpa de porc afumat
  • Cativa galbiori(ciuperci)
  • Ardei kapia rosu
  • Cascaval
  • Sare,piper
  • 50 gr unt
  • Patrunjel verde
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bocceluţe delicioase:

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru o ora,timp in care pregatim umplutura.

Fierbem morcovii impreuna cu tijele de apio.Apoi le taiem cubulete,sau cum dorim in alta forma.

Topim untul intr-o tigaie,adaugam  galbiorii taiati felii si kaiserul.Le lasam sa se prajeasca putin,apoi adaugam legumele,ardeiul rosu si la urma patrunjelul.Lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie foarte subtire.Obligatoriu va trebui sa fie subtire pentru a putea modela boccelutele.

Este un aluat cu care se lucreaza incredibil de usor,are exact consistenta dorita.

Cu ajutorul unui castron sau farfurii,taiem cercuri cam de dimensiunea unei clatite.Punem pe fiecare umplutura,apoi razuim cascaval.Adunam foaia ca un saculet si legam cu sfoara sau bride de silicon daca avem (eu n-am,dar le-am pus pe lista de cumparaturi).
Asezam boccelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor(pe care l-am preincalzit) pentru15-20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos,in functie de cuptorul fiecaruia.
Cat sunt inca calde,scoatem cu grija sfoara cu care am legat si putem sa legam cu cozi de ceapa.Eu nu le-am legat cat au fost calde si dupa aceea n-am mai reusit.

De preferat este sa fie servite calde,alaturi de un iaurt au fost minunate.

Pentru ca au iesit 14 bucati,cand s-au racit le-am incalzit putin la microunde si au fost ca si proaspete.

Poftă bună !!!!!

   

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bocceluţe delicioase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda si marar