Bomboane din biscuiti cu caise confiate

de Toamna07 in Dulciuri, 12 Noi 2012 | 4661 vizualizari

 

Un desert pentru care nu este nevoie de cuptor si se fac intr-un timp record.
Le puteti servi si in post daca folositi, la prepararea lor, biscuiti de post si lapte de soia.:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 25 bucati:

  • 300 g biscuiti
  • 200 g nuci
  • 200 g caise confiate
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri dulceata sau gem de caise
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din biscuiti cu caise confiate:

Caisele se taie cubulete mici.
Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc.
Biscuitii se zdrobesc si ei.
Se amesteca intr-un castron nucile,biscuitii,romul,zaharul pudra,cacao cernuta si gemul de caise adaugat treptat.Compozitia obtinuta trebuie sa fie bine legata.Daca este prea uscata adaugati putin lapte.
Omogenizam foarte bine.
Se ia cate putina compozitie si formam bilute mici,bombonele pe care le trecem prin nuca de cocos si/sau nuca macinata.
Se lasa 2-3 ore sa se intareasca.

Super bune si de efect pe masa familiei.

De sarbatori le puteti darui prietenilor daca le impachetati intr-un mod placut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din biscuiti cu caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere cu crema de vanilie