Bomboloni

de Adele in Dulciuri, 26 Sep 2014 | 6563 vizualizari

 

Pentru prima oara incerc o reteta de bomboloni ..sunt deliciosi :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (aproximativ)
  • 2 oua.
  • 100 ml lapte.
  • 12 gr drojdie.
  • 10 gr sare.
  • 50 gr zahar (2 linguri jumatate).
  • coaja de lamaie.
  • 50 gr unt.
  • Pentru umplut:
  • crema de ciocolata.
  • Decor :
  • zahar pudra.
  • Ulei pentru prajit.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni:

Se pune laptele la incalzit, intr-un pahar se pun cateva linguri de lapte cald si drojdia. Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si laptele cald (nu cel cu drojdie). Treptat se adauga faina, sarea si drojdia dizolvata, se pune coaja de lamaie si se  framanta aluatul, dupa care se pune pe masa de lucru, se adauga untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) se pune si faina ramasa si se termina de framantat. Se lasa la cald pentru 30 de minute, dupa care se intinde o foaie groasa 2 cm si cu un inel de inox (sau pahar) se taie cercuri, care se lasa pentru 40-60 de minute acoperite cu un prosop la crescut.

Se prajesc in ulei cald, dupa care se lasa la racit cateva minute, se umplu cu ciocolata, se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se pot umple cu crema de vanilie/lamaie sau dulceata /gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]