Bonet Piemontez

de ianculubita in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 3921 vizualizari

 

In regiunea Piemonte din Italia,bonet este asemenea unei budinci dar eu dupa ce am facut-o pot spune ca este o adevarata prajitura inteligenta,pentru ca se formeaza doua straturi la copt

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 1cana zahar
  • 25g cacao
  • 2linguri lichior Amaretto(lichior de cirese amare)
  • 500ml lapte
  • 10-12 biscuiti amaretti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bonet Piemontez:

Se pregateste intr-un bol o crema fina din oua,batute bine cu un praf de sare si zahar; se adauga cacao,lichiorul,laptele,se omogenizeaza bine apoi biscuitii sfaramati nu foarte fin;se rastoarna in forma unsa sau cu hartie de copt,forma in tava cu apa fierbine si se lasa la cuptor 1h

Se serveste doar dupa ce s-a racit bine

TIPS-URI

1

nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva in forma de tort detasabila;eu am facut greseala si mi-a intrat apa in forma

2

de asemenea,nu va sfatuiesc sa adaugati alt fel de biscuiti pentru ca acesti amaretti chiar daca sunt amestecati in lichid,raman tot crocanti deasupra prajiturii,dupa cum se observa in poza

Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet Piemontez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino cu nuca caramelizata