Borcanasul cu orez

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 13 Aug 2010 | 4217 vizualizari

 

m-am jucat eu odata cu orezul si m-am gandit sa umplu un borcanas din ardei cu orez.:)

 

INGREDIENTE

  •        3-4 bucati de ardei gras rosu mare
  •       cateva felii de sunca de pui
  •       1 cana orez
  •       1 fir ceapa verde
  •       marar verde
  •       3-4 morcovi tineri si dulci
  •       ulei
  •       sare
  •       curry


Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borcanasul cu orez:

Se fierbe orezul in apa  cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3 linguri din piureul de morcovi. Se pune intr-o craticioara un pic de ulei si se caleste putin de tot ceapa verde, cat sa se inmoaie putin dar sa nu piarda culoarea. Se adauga si sunca bucatele si apoi amestecul de orez cu morcovi si se mesteca usor cu lingura din cand in cand.

Cand s-au omogenizat bine se adauga si mararul tocat si praful de curry si se mai lasa 1 minut. Se taie un capac la ardeiul gras si se scobeste bine de seminte. Se umplu ardeiul cu compozitia racita si se serveste cu capacelul deasupra.

 Puteti face o floricica din sunca pentru ornament.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borcanasul cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]