Bors calugaresc

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 23 Mar 2018 | 3646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 ardei grași (kapia, gogoșari)
  • 3 linguri ulei
  • 1 litru borș
  • 1 conservă cu roșii în suc propriu
  • sare
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 legătură leuștean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors calugaresc:

Varza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei. Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt. Adăugăm și ardeiul curățat de cotor și tocat mărunt. Dacă aveți ardei kapia sau gogoșari nu ezitați să-i folosiți pentru că sunt mult mai gustoși. Adăugăm varza tocată și 2 litri de apă. Fierbem pentru minim 30 minute. Adăugăm roșiile tocate cu tot cu sucul lor și mai fierbem 10 minute. Adăugăm borșul și mai fierbem alte 10 minute. După ce stingem focul adăugăm verdeața tocată și condimentăm cu sare. Se poate servi atât caldă, dar și rece. Ardeiul iute se poate folosi după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors calugaresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci cu taitei