Bors cu legume si boabe

de miki_a in Supe/Ciorbe, 9 Apr 2017 | 5222 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata radacina de telina (50gr)
  • 2 cepe uscate (galbene)
  • 300 gr cartofi rosii
  • 300 gr naut (din conserva)
  • 300 gr fasole rosie (din conserva)
  • 300 gr porumb dulce (din conserva)
  • 600 ml bors acru
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu legume si boabe:

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta.

Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului de fierbere, adaugam boabele. Mai fierbem cateva minute, pana toate se patrund destul de usor.

Acrim cu bors fiert, dupa gust. Adaugam sare si piper. Oprim flacara si punem verdeata tocata marunt.

Servim fierbinte, cu crutoane, ulei aromat, ardei iuti etc.

TIPS-URI

1

Boabele din conserve trebuie clatiete cu multa apa, pentru a indeparta gustul de conservant.

2

Borsul acru se fierbe si se spumuieste separat, dupa care se adauga peste legumele fierte.

3

Cand se adauga borsul, legumele trebuie sa fie fierte, altfel nu vor mai fierbe (borsul le intareste).

4

Puteti folosi verdeata de sezon (marar, patrunjel, leustean, tarhon, leurda, urzici etc.).

5

Serviti cu crutoane facute in casa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume si boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba saracului