Bors de conopida cu galuste de faina

de Bya Ralu in Ciorbe, 26 Mar 2015 | 5298 vizualizari

 

Nu am facut niciodata galuste de faina in supa sau ciorba!Reteta asta este excelenta,e putin modificata dar super buna,m-am inspirat de aici http://www.divainbucatarie.ro/bors-de-conopida-cu-galuste-faina/

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de conopida
  • 1 bucata piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • patrunjel proaspat
  • vegeta,piper ,leustean uscat
  • 1 lingura bors maggi cu legume

Pentru galuste:

  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de conopida cu galuste de faina:

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.

Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala.

Legumele calite se adauga in oala de ciorba.

Conopida se rupe buchetele,se taie potrivite(dupa cum doreste fiecare),se pun intr-un castron in apa rece si sare.

Cand legumele sunt aproape fierte se adauga bucatiile de conopida si condimentele.

Se prepara galustele de faina din oul amestecat bine si faina cat cuprinde,pana avem o compozitie nu foarte groasa.

Cu o lingura umezita se formeaza galustele,se lasa la foc mic sa fiarba circa 10 minute.

Intr-un bol se amesteca galbenusul de ou cu smantana si borsul maggi,se toarna cate un polonic din zeama fierbinte,se amesteca bine si se toarna in oala de ciorba(oala nu trebuie sa fie pe foc).

Se adauga patrunjelul tocat marunt si se poate servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de conopida cu galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]