Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi

de Sylvia in Ciorbe, 10 Ian 2011 | 7308 vizualizari

 

Anul acesta am decis ca nu voi face curcanul intreg la cuptor asa ca l-am portionat si a vazut “fata mesenilor” in mai multe bucate. Unul dintre acestea a fost un excelent bors de curcan, acrit pe langa bors cu zeama de la muraturi si incununat la final de telina verde si leustean, o poveste aromata de iarna….

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de carne de curcan de la care eu am folosit aripile, spatele si o bucata din pulpa
  • zarzavaturi : telina, pastranac radacina, morcov, ceapa,  o tija de telina si un fir de telina verde.
  • o cutie de rosii decojite taiate cubulete,
  • sare,
  • piper macinat si piper boabe,
  • verdeturi aromate in functie de gust eu am pus telina verde si leustean bors pentru acrit
  • zeama de muraturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi:

 Preparare: se pune curcanul taiat bucati la fiert cu radacinoasele , sarea, piper si un fir de telina verde . Se lasa asa sa fiarba pret de 30 minute in oala sub presiune sau peste o ora intr-o oala obisnuita.

  Dupa aceea se stoarce zeama si se alege carnea mai buna si se pune din nou la foc cu legumele taiate cubulete. Se adauga cand clocoteste rosiile taiate marunt si se mai lasa la fiert 5-10 minute. Se drege cu sare si piper daca mai trebuie si se acreste cu bors si cu zeama de muraturi ( ii da un gust aparte ) . Se inchide focul si se pune verdeata maruntita .

 Se serveste fierbinte, cu verdeata maruntita pusa si direct in farfurie, e pe cat de simpla pe atat de aromata si gustoasa, perfecta pentru o zi de iarna. Noi am servit-o in strachini de lut cu ardei iute si paine de casa ( fara smantana ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

tanyapatap 1

11.01.2011, 21:17

mena29 1

11.01.2011, 21:42

As vrea o portie

Sylvia 1

12.01.2011, 20:15

Multumesc de laude ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta