Bors de fasole

de amalia01 in Ciorbe, 14 Ian 2017 | 3729 vizualizari

 

Au trecut si sarbatorile si mi s-a facut dor de ...fasole...desi nu sunt mare amatoare. Dar si aici se poate interveni putin.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 felie pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 lg ulei
  • 300 g fasole colorata
  • 300 ml bulion
  • 2 lingurite de MAGGI Bors cu Legume si Tarate de grau
  • 250 g afumatura
  • 4 l apa
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt rozmarin macinat Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.

 Separat se fierbe afumatura. Cand fasolea este fiarta, se adauga afumatura, bulionul, Maggi Bors si rozmarinul, lasand sa fiarba la foc mic inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare.

Servesti cu ceapa rosie tocata, asezonata cu sare, piper, otet si un strop de ulei.

Pofta buna!

Tips & Tricks: este prima data cand adaug rozmarin la fasole, dar a avut o aroma desavarsita in combinatie cu gustul acrisor al borsului.

 

TIPS-URI

1

bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde, cu afumatura