Bors de legume

de RuxyRux in Ciorbe, 13 Noi 2010 | 4890 vizualizari

 

Un bors foarte gustos si sanatos cu mult leustean verde...

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de:zarzavat de ciorba:

  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac mare
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 5 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 1 cutie de 200 gr smantana
  • 1 l bors
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • ulei 3 linguri
  • 1 legatura mare de leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume:

Se spala zarzavatul, se toaca marunt. Se pune o oala de ciorba pe foc( eu folosesc una de 5 l), se pune o cescuta mica de apa, apoi uleiul ( astfel incat sa nu calim) si se adauga legumele tocate, se soteaza 5 minute si se adauga apa pana la jumatatea oalei si se lasa sa fiarba. Dupa o jumatate de ora se verifica zarzavatul si daca este fiert se adauga un sfert de l de bors. Se potriveste de sare. Se mai lasa 15 minute la fiert, Se gusta si se mai pune din nou un sfert de l de bors. Se bat ouale cu smantana cu putin bors si un praf de sare, se ia cu polonicul din zeama fierbinte si se amesteca cu compozitia de oua si se toarna apoi usor in oala. Gustam, potrivim de sare si avem grija sa nu fie prea acru. Daca mai este nevoie sa toarna si restul de bors ramas, apoi deasupra leusteanul tocat. Putem pune numai jumatate din leustean si restul deasupra in farfurie atunci cand servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de leurda