Bors de loboda, cu omleta

de Ina in Ciorbe, 7 Mai 2011 | 7662 vizualizari

 

Dupa atata carne si dulciuri, sa ne racorim cu o reteta de bors de loboda

 

INGREDIENTE

  • un castron mare cu frunze de loboda (de preferat rosie )
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • sare/ delikat
  • un pumn de legume pentru ciorbe - eu am avut congelate ( ardei gras, mazare, fasole pastai, telina, pastarnac )
  • 3 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda, cu omleta:

 Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin  si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si  o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert.

Loboda am spalat-o si am pus-o in 1,5 apa clocotita, sa se inmoaie  si sa-si lase culoare. Am scurs-o si am tocat-o marunt. Zeama ramasa nu am aruncat-o, ci am adaugat-o in oala, dupa care am pus si bucatile de loboda. Am mai lasat sa fiarba  5 minute si am adaugat 0,75 litri bors de casa .

In timp ce lasam sa mai dea cateva clocote, spargem 3 oua ,  le batem bine cu un praf de sare, dupa care le prajim . Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam sa mai fiarba 2 minute.  

Potrivim de sare si oprim focul.

Se poate servi si rece, cu ceapa verde alaturi.

 

TIPS-URI

1

La aceasta ciorba nu e nevoie de rosii sau bulion, intrucat culoarea va fi data de frunzele de loboda.

2

Fara ou, poate fi o excelenta ciorba de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda, cu omleta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (121)

MVMih 1

11.05.2011, 00:27

Super tooooot si prezentare si mancare. Bravo Ina

MVMih 1

11.05.2011, 00:37

Ca sa vezi ce e mai sus...."Pieptul ni-l arata Doar pulpele lipsesc" ...parca se vede si o aripa

marcela1979 1

12.05.2011, 09:38

buna ciorbita imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbica de curcan