Bors de loboda rosie cu cartofi

de alilianaa in Ciorbe, 13 Apr 2014 | 5554 vizualizari

 

Un bors racoritor pentru zile de post.

 

INGREDIENTE

  • · 6 legaturi loboda rosie
  • · 5 cartofi potriviti
  • · 2 cepe albe
  • · 2 legaturi ceapa verde
  • · un morcov
  • · 2 rondele telina
  • · jumatate ardei
  • · 1 l bors
  • · sare, piper
  • · leustean verde
  • · zarzavat pentru ciorbe ( jumatate de borcan de 800 g)
  • · 2 rondele fidea subtire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie cu cartofi:

Loboda se alege, se curate, se spala si se pune la oparit timp de cateva minute ( 2-3, nu trebuie sa se inmoaie de tot), dupa care se scoate intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa rece si se lasa la scurs. In acest timp curatam celelalte legume si le portionam.  Dupa ce loboda s-a scurs, se toaca marut. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand sta sa dea in clocot se adauga ceapa alba, morcovul, telina si cartoful, ardeiul. Se lasa la fiert pana ce vor fi aproape patrunse  se adauga loboda taiata, ceapa verde. Intre timp se pune borsul la fiert, cand este gata se adauga la ciorba. Se pun rosiile din borcan. Se potriveste cu sare, se adauga un praf de piper. La final se adauga doua rondele de fisea subtire si leusteanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]