Borş de miel

de madi_marin in Ciorbe, 16 Apr 2012 | 7853 vizualizari

 

Desigur că nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare nici borşul de miel. Cu aroma inconfundabil de delicioasă şi mult leuştean proaspăt.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel pentru ciorbă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 pătrunjel
  • 1 ardei gras roşu
  • fidea
  • 2 ouă
  • borş
  • leuştean proaspăt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de miel:

Carnea se spală bine, apoi se pune la fiert în apă rece. Se spumează de câte ori e nevoie.

Legumele se curăţă , se spală şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă se scoate, apoi în zeama în care a fiert se adaugă toate legumele. Carnea se curăţă de pe oase .

Când legumele sunt fierte, se adaugă carnea , fideaua şi borşul clocotit după gust. Se lasă să fiarbă împreună cam 10 minute, după care se drege borşul cu ouăle bătute. Se potriveşte gustul cu sare , se stinge focul, apoi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

Se serveşte cu ceapă şi smântână.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se mai poate aroma cu tarhon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de miel