Bors de miel cu loboda rosie

de katty in Ciorbe, 4 Mai 2016 | 7255 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne miel cu os( de pe gat, sira spinarii)
  • 2-3 legaturi ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 lingura orez
  • 3 legaturi loboda rosie
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 catei usturoi
  • 200 ml smantana
  • 1 galbenus
  • leustean verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel cu loboda rosie:

Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam si o punem la foc intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie  si lasam carnea sa fiarba, in functie de cat de fraged este mielul, 15-20 de minute. Intre timp curatam si tocam morcovii cubulete, iar ceapa verde rondele subtiri, separat partea alba de cea verde. Adaugam morcovii, partea alba a cepei si orezul si lasam sa fiarba 10 minute.Spalam loboda si o taiem  cat mai marunt, aruncand coditele. Adaugam loboda, partea verde a cepei, borsul clocotit separat, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba 5 minute. Separat batem galbenusul cu smantana si adaugam usturoiul tocat fin.Turnam cu polonicul cate putina zeama fierbinte peste amestecul de galbenus si smantana, amestecand continuu. Punem leusteanul in ciorba, lasam sa dea 2-3 clocote, apoi adaugam  smantana, amestecand continuu. Stingem focul. Servim borsul fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel cu loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Luscos ardelenesc