Bors de pastai cu pancetta afumata

de adasev12 in Ciorbe, 7 Mai 2012 | 4325 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pastai crude
  • 200 g pancetta afumata( sunculita de pe burta porcului)
  • o ceapa
  • un ardei
  • un fir de telina
  • 2 morcovi
  • 3-4 lg de bulion
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • smantana pt servit( optional)
  • bors magic pt acrit, o lg
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pastai cu pancetta afumata:

Mai intai alegem pastaile si le rupem bucatele mai mici. Punem la foc o oala cu apa si cand clocoteste turnam peste pastaile si lasam asa vreo 15 minute. Luam o alta oala si punem la foc 3 l de apa si cand clocoteste adaugam pastaile scurse. Lasam sa fiarba cam 15-20 minute, depinde cat de crude sunt pastaile. Taiem ceapa, ardeiul si telina marunt si adaugam in oala peste pastai, punem sare dupa gust.

Separat intr-o craticiora calim putin pancetta, apoi turnam in oala peste pastai. Adauga si bulionul si apoi morcoveii taiati rondele. Lasam pana fierb si acestia din urma. Spre sfarsit adaugam si bors magic sa inacrim borsul. Cine are marar verde poate adauga cateva fire...aroma o sa fie deosebita (eu din pacate nu am aici asa delicatesa...). Stingem focul, turnam o ceasca de apa rece peste bors si adaugam patrunjel verde tocat. Cine prefera, poate adauga o lingura de smantana la servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pastai cu pancetta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post