Bors de somon

de RuxyRux in Ciorbe, 19 Iul 2011 | 24313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de bucati de somon proaspat pentru ciorba, cap, coaste, coada, bucati de peste pline de carne
  • 1 l si jumatate de bors( sau 1 l depinde cat este de acru)
  • zarzavat de ciorba: eu am avut o punga plina cu fasole verde noua, mazare noua, cartofi noi( 5 bucati), telina, ardei gras, morcov, ceapa
  • verdeata: 1 legatura de marar, o legatura de patrunjel, o legatura de leustean 
  • o cescuta de orez
  • 250 gr rosii pasatta Cirio
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de somon:

Punem la fiert in apa zarzavatul spalat, curatat, tocat( eu am avut punga gata pregatita) astfel ca fiecare stabileste cantitatile pe care le pune. Apoi adaugam si orezul mai pe la jumatatea fierberii. Cand orezul si zarzavatul sunt aproape fierte punem pasatta de rosii( sau bulion facut in casa sau suc de rosii), borsul, verdeata tocata numai patrunjelul, mararul si jumatate din leustean. Potrivim gustul de sare si apoi adaugam si bucatile de peste. Inca 15 minute fara sa amestecam in ciorba si oprim focul. Punem restul de leustean si lasam acoperit inca 5 minute. Servim dupa dorinta.

E mai mult decat minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra cu afumatura de porc