Bors des de peste

de Ina in Ciorbe, 7 Ian 2011 | 14734 vizualizari

 

Dupa atata dulce, sa ne dregem cu un bors de peste, in care sta lingura dreapta, cum zice maica-mea :)) Mai ales ca azi e dezlegare la peste :)

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de peste ( deobicei capete si cozi, dar azi am pus trunchi de crap)
  • icre si lapti  de peste ( azi au fost de macrou )
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie cu rosii in bulion
  • sare/ delikat
  • 1 litru de bors
  • leustean verde
  • un ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors des de peste:

Preparare bors de peste.

Legumele feliate le punem  la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert  adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote  si  turnam si borsul fierbinte .  Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele si laptii ( presarate cu putina sare, cu cca 10 minute inainte ) si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori. Batem un ou cu putina sare si-l turnam in fir subtire in borsul de peste , mestecand usor.

Oprim focul si adaugam leustean verde .

Servim un bors de peste fierbinte, cu ardei iute?

TIPS-URI

1

Ca pestele sa nu se sfarme, pune-l la fiert dupa ce pui borsul.

2

Borsul nu-l turna rece, incalzeste-l separat, intai

3

Daca ti se pare ca-i prea acru borsul de peste , in timp pestele mai ia din acreala, iar ciorba va fi numai buna

4

Poti adauga la final si putin otet in care au stat ardeii iuti. Mie imi place mult asa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors des de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]