Bostan copt aromat

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 3249 vizualizari

 

Inca din copilarie bostanul copt era merue o delicatesa in zilele friguroase de iarna, cand bunica ne servea langa soba felii rumenite de dovleac auriu.
Eu am preparat purin diferit, deoarece am adaugat cateva arome.

 

INGREDIENTE

  • 10 -12 felii de bostan (ludaie)
  • 2-3 linguri de miere, scortisoara, 1/2 pahar vin de porto
  • optional: zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bostan copt aromat:

- Bostanul se taie in felii nu groase, sa se patrunda mai usor la cuptor. Lasam coaja la baza.

- Pregatim siropul din vin de porto in care punem miere si putina scortisoara pudra.

- Ungem bine feliile cu acest sirop cu o pensula si le aranjam in tava (eu am pus folie dedesupt, dar de preferinta se pune hartie de copt). 

- Dam la cuptorul incins pentru cca 30-40 minute, pana e copt bine dobleacul e«si e rumen. Intre timp puteti sa mai scoateti din cuptor din cand in cand si sa turnati din siropul ramas. La final , cui ii place mai dulce poate rpesara cu zahar brun si mai da la cuptor inca 5 minute sa se caramelizeze zaharul pus.

-Servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bostan copt aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Andra_Constantinescu 1

16.01.2016, 10:09

Mmm...bun!

dantes 1

17.01.2016, 11:07

Bun!

Gicuta 1

18.01.2016, 09:11

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert scoruse