deseori am cumparat de la lidl celebrele boules de berlin...azi am zis ca voi incerca si eu o reteta sa vad ce iese..nu sunt complet multumita de ce a iesit dar sunt delicioase si asa...data viitoare o sa adaptez reteta dupa placul meu ;)
Se face un aluat din faina, galbenusurile de la cele 4 oua, ulei, lapte si zahar.
Albusurile se bat spuma si se aduaga peste aluat.
Se lasa o ora aluatul la rece.
Crema se face astfel:laptele se pune pe foc si sa lasa pana incepe sa fiarba.
Se bat cele 2 galbenusuri cu zahar, se pune faina si tot acest amestec se pune peste lapte.
Se amesteca energic pana la omogenizare.
Se da deoparte si se mai amesteca cu spor.
Se lasa la racit..
Se pune o cratita cu muuuult ulei la incins..
Se ia cu o lingura muiata in apa clocotita aluat si se pune in uleiul incins, se prajesc pe o parte si pe alta si se scot pe un servetel pt a aabsoarbe excesul de ulei.
Se lasa la racit.
Cand s-au racit se taie in 2 si se umplu cu crema.
Se pudreaza si se servesc cu spor.
Eu nu le-am pudrat pt ca am uitat sa iau zahar pudra:))