Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2012 | 35700 vizualizari

 

O branzica foarte buna, incomparabil mai buna decat in magazin. Se poate face in multe feluri, dar toate acestea ii influenteaza gustul si aspectul final. E bine insa, daca aveti timp, sa le incercati pe rand, pe toate, ca sa vedeti care mod va satisface cel mai mult gustul.
O puteti face din lapte proaspat, lapte prins, lapte acru, lapte fiert. Eu am incercat toate modurile, de-a lungul timpului, in functie de laptele ce il aveam. Daca aveam proaspat, faceam cu proaspat. Daca aveam combinat (si proaspat si acru), le puneam pe toate la un loc si faceam branzica. Eu de obicei, fac branza atunci cand am lapte mai mult, pe care il primesc de la socrii mei si care deja sta de cateva zile in frigider, fiert sau nefiert, dupa caz.

 

INGREDIENTE

  • lapte integral (preferabil de la tara)
  • putin iaurt /zeama de lamaie /sau calciu tablete (doar in cazul laptelui proaspat!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa:

1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana laptele se infierbanta cam la 60-70 de grade. Nu il lasati pana fierbe!!!

In acest timp, veti observa ca incepe sa se aleaga branza de zer. Asta se vede si in poze. Cum spuneam , cand laptele e fierbinte, dar fara sa fiarba, opriti focul si strecurati branza printr-un tifon. Lasati-o la stors pentru 2-3 ore.

2. Daca laptele e mai vechi sau e deja acru puneti-l la fel pe foc, fara a mai adauga nimic si procedati mai departe ca in descrierea de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

pic20 1

06.10.2012, 18:29

poti lua din comert pliculete cu cheag si iese ma buna asa decat cu calci lactic

alinutzika 1

08.10.2012, 16:06

pic 20, aceea cu cheag nu mai e branza , e cas.O mare diferenta! Tocmai am in oala lapte inchegat cu cheag, urmeaza sa-l fac cas...

SilviaPopa 1

01.07.2013, 23:47

O alta metoda ar fi: se pune laptele crud intr-un vas la temperatura camerei, pentru 2-3 zile pana se prinde si se separata branza de zer. Se strecoara si gata!
Se poate amesteca cu ierburi, sare sau se poate consuma ca atare cu ce doriti si va place. E ft cremoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza