Branza marinata

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2013 | 5110 vizualizari

 

O reteta simpla dar deosebita. Marinarea branzei ii da acesteia un gust deosebit. Mie imi place tare mult .
Acum va spun sincer ca nu prea stiu unde sa o incadrez , am pus-o la aperitive ..cred ca e oke .

 

INGREDIENTE

  • 300 g telemea de oi
  • 150 g ceapă
  • 100 g măsline
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml oţet
  • verdeaţă (cimbru, măghiran, rozmarin, salvie)
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza marinata:

1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat rondele mici.

2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa tăiată, cubuleţele de brânză, măslinele, verdeaţa, piperul şi usturoiul. Se stropeşte cu oţet. Se toarnă apoi uleiul de măsline şi se completează dacă mai este cazul cu ulei de floarea soarelui

3. Se acoperă şi se păstrează la frigider cel puţin 10 zile, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza marinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete