Branza topita

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2020 | 4620 vizualizari

 

Aceasta branza topita de casa o fac ori de cate ori am branza de vaci care nu am ce sa fac cu ea. In felul acesta, gatita, sta in frigider chiar si o luna de zile intr-o cutie.   

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 lingura de smantana
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza topita:

 

Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta.

Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp de 10-15 minute, pana cand branza va deveni o pasta de branza. Se adauga si o lingura de smantana sa fie mai tartinabila, apoi se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea. 

TIPS-URI

1

optional se poate pune si un galbenus de ou crud ( inainte de a pune branza pe foc) pentru a da branzei topite o culoare mai galbuie

2

daca se doreste branza topita cu ardei se pun 2 linguri de pasta de ardei sa se macereze jumatate de ora cu branza

3

daca se doreste se mai poate adauga si o legatura de marar inainte de a stinge focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza topita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu peste afumat