Branzoaice

de Sim0na in Prajituri, 17 Ian 2013 | 6446 vizualizari

 

As vrea totusi sa fiu sincera, si sa va spun ca reteta nu-mi apartine in totalitate, eu fiind mana a doua, prima mana fiind soacra mea

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină albă
  • 2 ouă
  • 500 ml lapte dulce
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • sare
  • coajă de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • cca 100 ml ulei
  • Umplutură:
  • cca 500 g brânză dulce
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 ou + 1 lingura zahăr ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Laptele l-am încălzit putin. Am dizolvat zahărul în lapte, apoi am pus şi drojdia proaspătă. Făina am cernut-o, am adaugat sarea şi ouăle, apoi laptele amestecat cu zahărul şi drojdia,  esenţa şi coaja de lămâie. Am framântat aluatul, adaugând treptat uleiul, pana ce aluatul capata consistenta unui burete. Am lăsat aluatul acoperit la dospit cca 1 oră.

Cât aluatul se odihneşte, am pregătit umplutura: am amestecat brânza dulce cu zahărul şi ouăle. Dacă umplutura este prea moale, se poate adăgura câteva linguri de griş.

Cand aluatul şi-a dublat cantitatea, l-am întins pe planşetă şi am tăiat patrate cu laturile de 7-8 cm. Am pus în fiecare pătrat câte o lingură de umplutură, am făcut pacheţele pe care le-am asezat în tăvi unse cu ulei. Am lasat la crescut din nou cca 30 minute, apoi le-am uns cu amestecul de ou şi zahăr. Le-am copt la foc potrivit, ptr cca 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]