Branzoaice

de Sim0na in Prajituri, 17 Ian 2013 | 5942 vizualizari

 

As vrea totusi sa fiu sincera, si sa va spun ca reteta nu-mi apartine in totalitate, eu fiind mana a doua, prima mana fiind soacra mea

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină albă
  • 2 ouă
  • 500 ml lapte dulce
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • sare
  • coajă de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • cca 100 ml ulei
  • Umplutură:
  • cca 500 g brânză dulce
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 ou + 1 lingura zahăr ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Laptele l-am încălzit putin. Am dizolvat zahărul în lapte, apoi am pus şi drojdia proaspătă. Făina am cernut-o, am adaugat sarea şi ouăle, apoi laptele amestecat cu zahărul şi drojdia,  esenţa şi coaja de lămâie. Am framântat aluatul, adaugând treptat uleiul, pana ce aluatul capata consistenta unui burete. Am lăsat aluatul acoperit la dospit cca 1 oră.

Cât aluatul se odihneşte, am pregătit umplutura: am amestecat brânza dulce cu zahărul şi ouăle. Dacă umplutura este prea moale, se poate adăgura câteva linguri de griş.

Cand aluatul şi-a dublat cantitatea, l-am întins pe planşetă şi am tăiat patrate cu laturile de 7-8 cm. Am pus în fiecare pătrat câte o lingură de umplutură, am făcut pacheţele pe care le-am asezat în tăvi unse cu ulei. Am lasat la crescut din nou cca 30 minute, apoi le-am uns cu amestecul de ou şi zahăr. Le-am copt la foc potrivit, ptr cca 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose parfumate