Branzoici

de sandytza in Dulciuri, 5 Oct 2009 | 16421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri margarina
  • Pentru umplutura
    • 250 gr branza de vaca
    • 2 oua
    • 3 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia pana aceasta se dizolva.
Intr-un bol se pun toate ingredientele inclusiv laptele si drojdia si se framanta pana devine un aluat elastic . Eu framant aluatul cu mixerul si il framant cam 8-10 minute. Calculati ca manual e aproape dublu.E foarte important la un aluat sa fie bine framantat.
La inceput aluatul o sa fie lipicios apoi o sa se adune ca o bila si nu o sa se mai lipeasca.
Se lasa aluatul intr-un bol la dospit(ceva mai mare decat al meu ca aproape mi-a dat afara :) )aprox. 30-45 min.
Intre timp se prepara umplutura

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.

Cand aluatul este crescut, se pune faina pe masa de lucru si se intinde o foaie cu sucitorul.
Se taie patratele . Mie mi-au iesit 20 . Se pune cu o lingura branza pe fiecare patrat apoi se impatura luand pe rand fiecare colt si unindule in centrul patratului.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se ung cu ou.
Se baga la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc deasupra.
Cand se scot se presara zahar pudra peste ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bucataras 1

06.10.2009, 17:34

Astept pozele

sandytza 1

07.10.2009, 00:11

Amalia asteptam sa ne spui cum ti-au iesit

Rodie 1

09.10.2010, 15:36

delicatese pure

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert snikersdooles cu nuci