Brioșe cu vanilie și ciocolată

de Panacris in Prajituri, 10 Feb 2013 | 4896 vizualizari

 

O rețetă adaptată de pe ambalajul margarinei Unirea.

 

INGREDIENTE

  • ouă 4 bucăți,
  • făină albă de grâu 500 g,
  • unt 200 g,
  • zahăr tos 300 g,
  • lapte 400 ml,
  • ciocolată 120 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • dulceață Dacică a la Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-dacica-39375.html),
  • biluțe cu rom cca. 100 g,
  • ciocolată albă 50 g,
  • ornamente de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu vanilie și ciocolată:

Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La crema de gălbenușuri se adaugă făina cernută îmăreunî cu praful de copt și ciocolata rasă, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele. Albușul spumă se adaugă la amesteculde mai sus, încorporându-se ușor.

Aluatul obținut se toarnă în formele de brioșe, se obțin cca. 36 de bucăți, se adaugă câte o lingură de dulceață Dacică, în cazul meu, (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-dacica-39375.html) se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la foc mediu.

Între timp se topesc biluțele cu rom și ciocolata albă, în vasul special ptr glazură, se toarnă peste brioșele coapte și se presară ornamente de ciocolată după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dulceața Dacică se poate înlocui cu dulceață de prune sau vișine, adăugându-se câte un miez de nucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu vanilie și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:27

buneeeee

Panacris 1

10.02.2013, 19:55

Rocsi mai vreo câteva brioșe!

iqphantom 1

15.02.2013, 17:25

ce dragutze sunt !!! pariez ca sunt minunate cu un cafe latte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere