Briose capacite

de anca_rm in Prajituri, 4 Feb 2014 | 4648 vizualizari

 

Briose cu cacao si crema de branza ideale pentru copii dar si pentru adulti :)

 

INGREDIENTE

  • -2 oua
  • -200 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -2 linguri cacao
  • -1praf de copt
  • -un praf de sare
  • -200 gr faina
  • -200 gr zahar
  • Pt crema:
  • -200 gr branza dulce de vaci
  • -100 ml iaurt de fructe
  • -3 linguri de zahar pudra (sau dupa gust )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose capacite:

Pregatim formele de briose (ies cam 12 bucati din aceste cantitati ) si pornim cuptorul la 180 grade

 Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacao .

 Ouale le mixam pana devin spumoase impreuna cu 200 gr zahar si praful de sare , adaugam uleiul in fir subtire (ca si la moieneza) si laptele . Inainte de a adauga laptele ar fi bines a renuntam la mixer deoarece stropeste . Eu am folosit un batator tip para . Adaugam faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt .

 Punem in fiecare forma de briose cate 2 linguri din aluatul obtinut si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute , faceti testul cu scobitoarea si daca iese curata atunci sunt gata .

 Le lasam la racit si intre timp facem crema astfel : Branza de faci o facem pasta cu blenderul sau cu mixerul , punem zaharul pudra (cantitatea de zahar o puteti mari in functie de gustul fiecaruia si de calitatea branzei ) , punem si iaurtul si facem o pasta moale .

 Briosele reci le taiem partea de sus , facem un capacel si le umplem cu crema de branza . Asezam la loc partea taiata , dar fara a apasa .

 Sunt perfecte langa o ceasca de cafea , lapte sau ceai .

 

TIPS-URI

1

se pastreaza in frigider acoperite cu folie , sau in cutie

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose capacite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]