Briose colorate

de Rahela Velicu in Prajituri, 22 Feb 2016 | 7869 vizualizari

 

Briose cu crema de unt, foarte dulci si bune, iar reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/briose-cu-crema-de-unt/

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pachet de unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • esenta de rom
  • ornamente pentru torturi
  • colorant alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose colorate:

Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana devine o spuma lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se adauga peste albusuri.

Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia in forma de briose in care am pus hartia pentru briose.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute.

Din aceasta compozitie au iesit 12 briose.

Crema de unt se prepara astfel: pachetul de unt (la tempertura cameriei) se taie in bucati, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine o pasta. Se adauga 2 linguri de smantana si esenta de rom.

Daca aveti colorant alimentar puteti imparti crema in mai multe vase si adaugati colorantul dorit.

Eu am lasat o parte asa cum erau, unele le-am colorat roz, iar altele albastru.

Cu ajutorul unui pos sau al unei seringi de ornat se orneaza briosele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele biscuit