Briose cu alune de padure

de Julie in Prajituri, 13 Apr 2011 | 7587 vizualizari

 

Alunele de padure sunt o sursa bogata de fibre, fier, proteine, calciu, potasiu si substante antioxidante. Desi sunt bogate si in grasimi, acestea nu contin colesterol. Alunele de padure prajite au o aroma si o mireasma distincta si pot constitui oricand o gustare potrivita. Ele dau un gust aparte prajiturilor in care sunt adaugate.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 100 g zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 125 g smantana,
  • 100 g alune de padure,
  • 2 linguri cacao,
  • 150 g faina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu alune de padure:

Alunele se prajesc usor intr-o tigaie, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu faina, praf de copt si cacao. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga smantana, uleiul si ingredientele uscate. Compozitia obtinuta se pune in formele de briose. Deasupra se presara alune macinate si se pot pune si alune intregi. Se coc 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]