Briose cu busuioc si telemea

de RalucaIrina in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2011 | 3857 vizualizari

 

Aceasta este o reteta de pe blogul personal, sub-stele.blogspot.com :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca faina de grau (100 g)
  • 1 ceasca faina de porumb (100 g)
  • 1 ou
  • un buchetel de busuioc
  • 100 ml lapte
  • 200 g telemea
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare, piper, ierburi Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu busuioc si telemea:

1. Se incinge cuptorul la foc mediu.  Intr-un bol mare se amesteca faina de grau si de porumb cu  praful de copt, busuiocul tocat si telemeaua rasa (se pastreaza putina telemea rasa pentru la urma).

2. Separat se bate oul bine cu laptele si uleiul si se adauga in bolul cel mare. Se amesteca toate sa nu fie cocoloase si sa se omogenizeze. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi Provence (sau orice alte arome preferate). Aluatul rezultat trebuie sa fie moale.

3. Se ung formele cu ulei (sau unt, sau se foloseste hartie speciala).Cu lingura se umple fiecare forma de briose.

4. Se presara peste fiecare cate putina telemea si sa lasa la cuptor 10-15 minute. Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa la racorit minim 5-10 minute.Dupa ce s-au racorit se scot foarte usor din forma , se servesc ca atare.

 

TIPS-URI

1

Se recomanda busuiocul proaspat pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu busuioc si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de spanac cu somon