Briose cu busuioc si telemea

de RalucaIrina in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2011 | 3621 vizualizari

 

Aceasta este o reteta de pe blogul personal, sub-stele.blogspot.com :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca faina de grau (100 g)
  • 1 ceasca faina de porumb (100 g)
  • 1 ou
  • un buchetel de busuioc
  • 100 ml lapte
  • 200 g telemea
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare, piper, ierburi Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu busuioc si telemea:

1. Se incinge cuptorul la foc mediu.  Intr-un bol mare se amesteca faina de grau si de porumb cu  praful de copt, busuiocul tocat si telemeaua rasa (se pastreaza putina telemea rasa pentru la urma).

2. Separat se bate oul bine cu laptele si uleiul si se adauga in bolul cel mare. Se amesteca toate sa nu fie cocoloase si sa se omogenizeze. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi Provence (sau orice alte arome preferate). Aluatul rezultat trebuie sa fie moale.

3. Se ung formele cu ulei (sau unt, sau se foloseste hartie speciala).Cu lingura se umple fiecare forma de briose.

4. Se presara peste fiecare cate putina telemea si sa lasa la cuptor 10-15 minute. Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa la racorit minim 5-10 minute.Dupa ce s-au racorit se scot foarte usor din forma , se servesc ca atare.

 

TIPS-URI

1

Se recomanda busuiocul proaspat pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu busuioc si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza