Briose cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 13 Oct 2013 | 10448 vizualizari

 

Ciocolatoase, delicioase si pufoase :)...va promit :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smantana groasa
  • 1 ciocolata neagra 75% ( 80 gr)
  • 3 linguri cacao
  • 250 gr zahar pudra (eu am pus brun)
  • 150 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 200 gr unt( 85%)
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Se incalzeste smantana impreuna cu laptele intr-un ibric si se topeste ciocolata in amestec,  se adauga si cacaoa si  se omogenizeaza.  Se lasa vasul deoparte.

Untul se mixeaza 1 minut, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste, apoi coaja de portocala, vanilia  si ouale pe rand. Mixam bine dupa fiecare.

Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt. Peste compozitia de unt se pune  jumatate din amestecul de ciocolata, se mixeaza si apoi jumatate din cel de faina, se mixeaza in continuare, se adauga cealalta jumatate din compozitia de ciocolata si restul de faina si praf de copt. Se ung formele cu unt si se pune compozitia cu lingura.

 Briosele se coc pentru 15 minute la 180 de grade .. apoi se face testul cu scobitoarea.

Se scot usor din forme si se servesc...merg bine de tot cu o cafea buna :)

TIPS-URI

1

Daca dorim briosele mai aerate si mai crescute punem 1 pliculet intreg de praf de copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu gem de piersici-de post