Briose cu ciocolata si mure

de epurasha2bb in Prajituri, 28 Iul 2010 | 4072 vizualizari

 

foarte pufoase si fine

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 lg faina alba de prajituri,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 5 tablete ciocolata alba,
  • 1 praf de sare,
  • 2 linguri de zahar alb,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 pliculet ceai de iasomie.
  • Pt.ornament :
  • 4 tablete de ciocolata alba,
  • 1 lingurita de razatura de nuca de cocos,
  • 3 linguri mure.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si mure:

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt.Adaugam si ciocolata alba topita la bain marie cand s-a racit la temperatura camerei si o amestecam cu ouale batute si o lingura de frisca.Incorporam si acest amestec in compozitie in ploaie si amestecand tot asa de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.Se picura o fiola de esenta de vanilie.

Se ung cu unt  formele de briose si se toarna compozitia.Se introduce la cuptorul preincins si se lasa la foc mediu cam 25 -30 de minute.Se scot si se lasa sa se raceasca putin.Se stropesc putin (doar pulverizam fin ) cu ceai de iasomie.

Apoi se orneaza cu un amestec de ciocolata alba razuita si nuca de cocos ,pe margine se aseaza murele din belsug si apoi se picura cu putin sirop de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briosa daneza