Briose cu frisca si piure de visine

de Rocsi in Prajituri, 12 Mai 2015 | 4873 vizualizari

 

Briose? A zis cineva briose? Daaaa, eu am zis...Nu facusem de mult aceste mici prajiturele, asa ca le-a venit randul. Briosele umede, vanilate, s-au completat de minune cu frisca si piureul de visine, o combinatie perfecta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 10 linguri lapte
    • 10 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 350 ml smantana grasa
    • 4-5 linguri zahar pudra
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura rasa amidon
    • 2 lingurite esenta de vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu frisca si piure de visine:

Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri. Luam niste forme de briose din silicon, le umplem pe 3/4 cu aceasta compozitie. Daca nu aveti forme de siliocon, folositi tava de briose in care puneti hartiute. Formele le asezam pe o tava de aragaz, introducem briosele in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. Dupa 25 -30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Crema: Visinele le scurgem de sirop si le dam in blender. Le amestecam cu o lingura de zahar, le punem intr-o cratita si le transferam pe foc. Lasam sa clocoteasca cam 1 minut, apoi punem amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa. Amestecam bine si lasam sa mai dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca acest amestec. Smantana o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie, pana devine spumoasa. Adaugam in ea piureul de visine racorit, mai mixam cateva secunde cat  sa se amestece cele doua. Punem crema intr-un pos si ornam briosele, care s-au racit intre timp.

Se dau la frigider pentru 1-2 ore, apoi se servesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu frisca si piure de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]