Briose cu iaurt si ciocolata

de Miha in Prajituri, 2 Sep 2009 | 11602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 330 ml iaurt
  • 350 gr faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor:
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortioara
  • fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.

Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Miha 1

12.09.2009, 16:14

Ups,am uitat faina? sau am gresit la copy/paste? Trebuie aproximativ o cana cu faina,cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite. Multumesc de atentionare!

Bunica 1

12.09.2009, 16:59

Am facut briosele dupa reteta Mihai si au iesit excelente. Am pus 350 g. faina.

Miha 1

12.09.2009, 17:48

Multumesc Bunica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]