Briose cu mac si lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 28 Mai 2014 | 3404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1 albus
  • 150 gr.zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac si lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.

Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele demac si zeama de la jumatate de lamaie.

Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, apoi alternativ cate putina faina si cate o lingura de albusuri batute.

Impartim amestecul obtinut in forme de briose, le dam la copt in cuptorul preincalzit pana trec testul scobitorii, apoi le scoatem si le lasam la racorit in forme.

Cand s-au racit mai trebuie doar sa le decoram cu glazura alba (mixam foarte bine albusul cu zaharul pudra, la final adaugam zeama de lamaie) si bombonele colorate, lasam cateva ore sa se usuce glazura si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti