Briose cu nuca si cacao

de Miha in Prajituri, 13 Mai 2011 | 3784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • ~200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar (sau mai mult, daca va place dulce)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ~100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si cacao:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas, sarea si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Nuca o amestecam intr-un castron impreuna cu cacaoa, zaharul si scortisoara.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 2. Fiecare parte de aluat o intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Ungem fiecare foaie cu untul moale la temperatura camerei, apoi presaram cu amestecul de nuca si cacao. Presam putin cu mana, apoi rulam cat mai strans posibil.

Cu ajutorul unui fir de ata taiem rulouri (bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile) de cca 2 degete grosime. Mie mi-au iesit 18 bucati.

Fiecare rulou il punem in forma de silicon, lasam 15-20 de minute la crescut, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica (foi de napolitane)