Briose cu palarioara de crema ricotta

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 2552 vizualizari

 

Pasiunea mea pentru briose am declarat-o deja intr-un alt post,asa ca…sa nu va mire pe cei care vedeti din ce in ce mai multe briose pe blogul meu

Am facut si in acest weekend briose,pe langa niste biscuiti de casa.Pentru briose am folosit aceeasi reteta,dar o mai scriu odata pentru cei care nu doresc sa rasfoiasca prin blog din lipsa de timp.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 praf de copt
  • 200 gr zahar tos
  • 3 zahar vanilat
  • 200 gr unt sau ulei
  • 350 gr faina alba
  • sare
  • esenta vanilie si esenta de capsuni

crema

  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr branza ricotta
  • 50-60 gr zahar pudra.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu palarioara de crema ricotta:

Se amesteca ouale cu lapte,ulei,zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase,faina amestecata cu praful de copt. si un praf de sare. La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt.

Dupa ce briosele s-au racit,le-am facut si o palarioara de crema,de data aceasta cu branza Ricotta,unt si zahar pudra;

Am amestecat ingredientele,crema rezultata am pus-o intr-un pos si apoi am taiat putin varful briosei,am si scobit putin interiorul ei scotand o parte din miez si am introdus cat mai adanc posul si am umplut cu crema, am presarat niste fulgi de cioclata neagra (am dat pe razatoarea mare o tableta de ciocolata neagra 70%) am pus apoi aluatul taiat inapoi (pe unele briose).

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu palarioara de crema ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

ieri la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

ieri la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine