Briose de ciocolata cu banane

de oana_d in Prajituri, 1 Apr 2013 | 3592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt,
  • 400 g zahar,
  • 50 g cacao,
  • 125-130 ml lapte,
  • 4 oua,
  • 300g faina,
  • un pachet de praf de copt,
  • esenta de rom,
  • o ciocolata amaruie cu minim 55% cacao,
  • o banana.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu banane:

Untul, zaharul si cacaoa se pun la foc moale cu laptele sa dea cateva clocote pana cand zaharul este complet dizolvat. Se iau 8 linguri din compozitie si se pun intr-un ibric de cafea, apoi se lasa crema sa se raceasca. Intre timp se bat albsusurile spuma. Cand s-a racit complet crema de cacao, se adauga pe rand galbenusurile amestecand pana la omogenizare, apoi faina in ploaie amestecand continuu, praful de copt, esenta de rom, iar la urma albusurile spuma care se incorporeaza usor, de sus in jos. Se toarna in formele de briosa, se pune in mijlocul fiecareia cate o felie de banana si se da la copt in cuptorul preincalzit la foc mediu, cca 15-20 de minute. (Cantitatea ajunge pentru doua tavi de briose, sau o tava de 15 bucati si un chec mai mic.)
Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca briosele. Intre timp in cele 8 linguri de compozitie puse deoparte, se topeste pe foc mic ciocolata amaruie si se glaseaza sau se decoreaza briosele cu glazura astfel obtinuta. Am servit alaturi de doua cupe de inghetata de fistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de portocale