Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 30 Mai 2010 | 9263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 160 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 260 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g branza Almette
  • 100 g ciocolata alba
  • esenat de vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba:

Umplutura:

Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul.

Briose:

Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si zaharul.

Se amesteca laptele cu frisca lichida si esenta de vanilie si se toarna usor peste ingredientele uscate. Se amesteca putin, cat sa se absoarba lichidul. Aluatul trebuie sa ramana cu ceva cocoloase.

Formele de briose se umplu cam 1/3 cu aluat, se pune cate o lingurita de umplutura (care intre timp se va intari) , apoi se acopera cu aluat.

Se dau la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Se orneaza cu zahar pudra.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
tarta ruseasca cu branza si ciocolata