Briose insiropate cu lamaie

de lia maria in Prajituri, 2 Feb 2012 | 8879 vizualizari

 

Parfumate, moi si inmiresmate, delicate, bune si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 125 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt topit
  • Pt umplut:  
  • Dulceata din coji de lubenita(cu aroma de portocala)
  • Sirop:  
  • 50 g zahar
  • Zeama de la lamaia rasa de coaja

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose insiropate cu lamaie:

Intr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda, amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in formele de briose, le umplem pana la jumatate, adaugam cate o lingurita de dulceata,  acoperim cu aluat, apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-25 minute.

Intre timp preparam siropul astfel: fierbem zeama de lamaie cu zaharul, cam 3-4 minute, pana ce se dizolva complet si luam cratita de pe foc.

Imediat ce scoatem briosele din cuptor, luam o furculita si le intepam in 2-3 locuri, iar cu o lingura turnam deasupra, pe fiecare 1-2 linguri de sirop, v-a fi absorbit instantaneu.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose insiropate cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (22)

lia maria 1

03.02.2012, 12:10

ubulika
anamaria
alinutzika
antici_gabytza
Camy_gby
Medi
Dia
sufletisata va multumesc tuturor

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:25

bune

VI 1

18.12.2019, 09:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]